.. YALOVA ÖĞRETMENEVİ KİME KIYAK ÇEKİLECEK.. KURUMU SÜLÜK GİBİ EMEN TAŞERON ŞİMDİ DE YEMEK İŞİNİ VE ÖĞRETMENEVİ SOSYAL TESİSLERİNİ ALMA YOLUNDA.. SAHTE BELGELER VE EVRAKLAR İLE ÖĞRETMENEVİNDE NSIL VURGUN YAPILMIŞ YAKINDA yalovahaberleri.blogspot.com da...

24 Aralık 2011 Cumartesi

Termal'e doğalgaz müjdesi

Termal'e doğalgaz müjdesi
12 14 16 18
Termal'e doğalgaz müjdesiYalova'nın Termal ilçesi doğalgaza kavuşuyor.

Yalova merkezine doğalgaz verilmesinin ardından ilçelere de doğalgaz dağıtılabilmesi için Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu'na yapılan başvuru yerinde görülerek izin verildi.

Termal ve Çınarcık ilçeleri ile Koru beldesine çalışmaların başlamasından en geç 18 ay sonra doğalgaz verilecek. Doğalgazın ilçelere ekonomik anlamda büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Çınarcık Yalova'nın en önemli ilçelerinden birisidir. Burası yaz aylarında nüfusu 2 yüz bini bulan bir tatil merkezine dönüşmektedir. Ancak ilçemizde kış ayları hayaTermal'e doğalgaz müjdesit neredeyse durmaktadır. Kışları da ilçemizde hareketliliği yakalamak amacıyla deniz ulaşımı konusunda önemli çalışmalar yaptık ve faydasını gördük.

Ancak en az ulaşım kadar önem verdiğimiz bir diğer konu da ısınma konusuydu. Bu amaçla ARMAGAZ'a başvuru yaparak ilçemizde doğalgaz dağıtım çalışmalarının başlatılmasını talep ettik. Armagaz'da Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulundu.

EPDK bu başvuruyu yerinde bularak Termal, Çınarcık ve Koru beldesinin Armagaz'ın dağıtım ağına dahil edilmesine karar verdi. Şirket şimdi lisans tadilini bekliyor. Lisans tadilinin ardından 6 ay içerisinde çalışmalar başlayarak en geç 18 ay içerisinde bitirilecek. Böylece ilçemizde yaz kış ikamet edenlerin sayısında da bir patlama yaşanmasını bekliyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder