.. YALOVA ÖĞRETMENEVİ KİME KIYAK ÇEKİLECEK.. KURUMU SÜLÜK GİBİ EMEN TAŞERON ŞİMDİ DE YEMEK İŞİNİ VE ÖĞRETMENEVİ SOSYAL TESİSLERİNİ ALMA YOLUNDA.. SAHTE BELGELER VE EVRAKLAR İLE ÖĞRETMENEVİNDE NSIL VURGUN YAPILMIŞ YAKINDA yalovahaberleri.blogspot.com da...

24 Aralık 2011 Cumartesi

Altınova, Yalova

Altınova, Yalova
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bekleyen değişiklikler bu sayfada görüntülenmektedirKontrol edilmemiş
Atla: kullan, ara
Altınova
Harita
Türkiye'de yeri
Türkiye'de yeri
Bilgiler
Şehir nüfusu: 4.942
İlçe nüfusu: 23.235
Nüfus itibariyle: 2009
Nüfus Kaynak: [tüik]
Yüzölçümü: 155 km²
Koordinatlar °′, °′
Genel bilgiler
Ülke: Türkiye Bayrağı Türkiye
İl: Yalova
Posta kodu: 77700
Alan kodu: 0226
Plaka kodu: 77
Kaymakam: Cemal ŞAHİN
Belediye başkanı: Metin Oral
Belediye web sitesi: http://www.altinova.gov.tr/


Altınova. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa illeri, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzey ve kuzeydoğuda da İzmit Körfezi'yle çevrilidir.

1930'a kadar Kocaeli'nin Karamüsel ilçesine bağlı köy olan ve 1987'de aynı ilçeye bağlı beldeye dönüşen Altınova 1995'te yapılan bir düzenlemeyle ilçe haline getirildi ve aynı düzenleme sırasında kurulan Yalova iline bağlandı. Nüfus (2009) ilçe, 23.235; kasaba, 4.942.
Konu başlıkları
Altınova tarihi [değiştir]

Yalova'nın verimli topraklarına sahip olduğu ve sahil kenarında denize sıfır konumda kurulmuş olan ilçesidir. Yalova'ya 27 km uzaklıktadır. Altınova İlçesi'nin tarihi eskilere dayanır. Gezip görülecek bir çok alanı bulunmaktadır. Farklı dönemlere ait hamamlar, su kemerleri, çesmeler, kale gibi tarihi eserler bulunmaktadir. E-5 karayolu ile antik hac ve ticaret (ipek) yolunun kesistigi bölgede bulunan Altinova. 1929 yilinda, Bulgaristan'in Rusçuk kentinden göç eden 40 aile tarafindan altinzade çiftliginin satin alinmasi ile kurulmustur. 1930 yilinda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bagli köy statüsüne kavusan Altinova, çevre köylerden gelenlerin yerlesimi ve dogu Karadeniz ve dogu Anadolu'dan göç edenlerin katilimlariyla kisa sürede artan nüfus ve merkezi konumu nedeniyle 7 haziran 1987 yilinda belediye statüsüne kavusarak belde oldu. 6 haziran 1995 tarihinde bakanlar kurulu karariyla Yalova iline bagli ilçe statüsüne kavuşan Altinova ilçesinin 3 belde ve 13 köyü vardir Yalova - Istanbul karayolu üzerinde ilin en verimli topraklarina sahip tarim bölgesidir. Çiçekçilik, meyvecilik ve sebzecilik çok gelismistir. Ilçenin tarihi çok eskilere dayanir. Farkli tarihi dönemlere ait hamamlar, su kemerleri, çesmeler ve kale gibi tarihi eserleriyle gezip görmeye deger bir çok yeri bulunmaktadir. Altınova idari durum ve nüfus [değiştir]

İlçenin toplam nüfusu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2009 Nüfus Sayım Sonuçlarına göre 23.235’dır Merkez İlçenin Nüfusu 4.942, belde ve köyler toplamı 18.293’dür Altınova’nın belde ve köylere göre nüfusunun dağılımı şu şekildedir Tavşanlı (Topçular beldesi 2.445, Subaşı Beldesi 5.074 Kaytazdere Beldesi 5060. İlçenin köyleri sırasıyla Ahmediye, Aktoprak, Çavuşçiftliği, Fevziye, Geyikdere (Domuzdere), Hersek, Karadere, Örencik (Hamidiye), Sermayecik (Sermayeci), Soğuksu (Ayazma), Tevfikiye (Çavuşköy) ve Tokmak olup nüfusları toplamı 4.098'dir.

1 yorum:

  1. Bloğunuzdaki kısa süredir takip ediyoruz ve kısa sürede çok bilgi sahibi olduk Sony lcd olarak bu bilgiler için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil